Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Zespół Szkolno - Przedszkolny w Krokowej
System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Zapytanie ofertowe - kuchnia

Szkoła Podstawowa Krokowa, 10 grudnia 2021 r.

im. kadm. Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

 

 

 

 

 

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

 

 

Szkoła Podstawowa w Krokowej zaprasza do złożenia oferty na realizację zadania: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej”.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na zadania:

 

Zadanie

Grupa produktów

I.

Mleko i przetwory mleczne

II.

Mięso i wędliny

III.

Artykuły spożywcze

IV.

Warzywa, owoce, ziemniaki

V.

Produkty mrożone

VI.

Jajka

VII.

Pieczywo i wyroby cukiernicze

 

 

  1. Opis i zakres przedmiotu zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy stanowiący załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.

Podane ilości są wartościami szacunkowymi.

 

  1. Termin realizacji zamówienia – dostawy: 03 stycznia 2022 r. - 31 grudnia 2022 r.

 

  1. Miejsce wykonania zamówienia: Szkoła Podstawowa w Krokowej, ul. Szkolna 6.

 

  1. Termin płatności: minimum 21 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury.

 

  1. Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane (wszystkie) grupy produktów żywnościowych, zgodnie z profilem prowadzonej działalności.

 

Na każdą grupę produktów żywnościowych należy złożyć odrębną ofertę.

 

  1. Warunki realizacji zamówienia:

 

  1. dostarczane produkty muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
    i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154);

  2. produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpośrednie spożycie;

  3. dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej); wymagane są świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb;

  4. przedmiot zamówienia musi być dostarczany własnym, odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie,

  5. dostarczany towar musi odpowiadać gramaturze zamówienia,

  6. dostawa artykułów żywnościowych na telefon (w razie konieczności: skorygowania zamówienia, pilnej dostawy).

 

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

 

  1. W przypadku możliwości należytego wykonania ww. zamówienia, zapraszamy do złożenia oferty.

 

Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w wybrany sposób:

- osobiście w sekretariacie szkoły;

- pocztą na adres: Szkoła Podstawowa w Krokowej, ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa;

w terminie do 20 grudnia 2021 roku (poniedziałek), do godziny 14.30.

 

Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: „Oferta– dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” (należy także podać asortyment).

 

  1. Kryterium wyboru oferty jest cena.

Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotowego, asortymentu wraz z podatkiem od towarów i usług VAT.

 

  1. Dokumenty wymagane przez Zamawiającego :

 

  1. oferta cenowa (zał. nr 1);

  2. klauzula informacyjna RODO (zał. nr 2);

  3. parafowany na każdej stronie formularz asortymentowo-cenowy (zał. nr 3);

  4. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;

  5. parafowany i podpisany projekt umowy (zał. nr 4),

  6. pełnomocnictwo do podpisania oferty, względnie do podpisywania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo to nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. Treść pełnomocnictwa musi jednoznacznie wskazywać czynności, do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony.

 

  1. Oferta winna być podpisana przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Dokumenty nie będące oryginałami powinny być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osoby właściwe do reprezentowania Oferenta.

 

  1. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 21 grudnia 2021 o godz. 13.00 O wynikach postępowania Zamawiający powiadomi telefonicznie Oferentów w ciągu 5 dni od dnia otwarcia
    i rozstrzygnięcia postępowania.

 

  1. Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą po przekazaniu zawiadomienia
    o wyborze Wykonawcy, ale nie później niż w terminie związania ofertą.

 

  1. Osobą upoważnioną do kontaktów z Oferentami jest: Intendent – MAGDALENA WISZNIEWSKA tel. 605-043-287

Dyrektor szkoły:

Jacek Perłak

 

Załącznik nr 1

do zapytania ofertowego

 

(pieczątka firmowa Oferenta)

 

OFERTA CENOWA

 

Szkoła Podstawowa

im. kadm.Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

 

 

Pełne dane adresowe Wykonawcy:

Nazwa (firma)/imię nazwisko………………………………………..……………………......

Adres ………………………………………………………………………………………….

Adres do korespondencji …………………………………………………………...................

Nr telefonu/nr faksu …………………………………………………………………………...

NIP (przedsiębiorca) ………..………………………………………………………………....

e-mail: ………………………………………………………………………………................

 

Nawiązując do zapytania ofertowego z dnia 10 grudnia 2021 roku składamy Ofertę na dostawę następującej grupy produktów żywnościowych: ………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………………………….

  1. Oferujemy wykonanie przedmiotu zamówienia za cenę, ustaloną zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego.

 

Cena brutto....................zł (słownie...........................................................................złotych)

 

 

  1. Zobowiązujemy się do wykonania przedmiotu zamówienia w okresie od 03 stycznia 2022 roku do 31 grudnia 2022 roku.

  2. Udzielamy gwarancji i rękojmi na zasadach określonych przepisami kodeksu cywilnego.

  3. Oświadczamy, że uważamy się za związanych Ofertą do 31 grudnia 2021 od terminu składania Ofert.

  4. Przyjmujemy termin płatności w ciągu minimum 21 dni od daty złożenia faktury
    w siedzibie Zamawiającego.

  5. Zobowiązujemy się dostarczyć produkty zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Dz.U.2016 poz.1154.

  6. Zapewniamy, że produkty przez nas dostarczane są dobrej jakości, spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadają odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.

  7. Dostawy produktów żywnościowych będą realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Posiadamy wymagane świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.

  8. Przedmiot zamówienia dostarczamy własnym odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.

  9. Przyjmujemy do wiadomości, że Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.


 


 

W załączeniu:

  1. formularz asortymentowo-cenowy,

  2. klauzula RODO,

  3. parafowany projekt umowy,

  4. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej,

  5. pełnomocnictwo*).


.................................., dnia ..............................

(miejscowość) (data) ......................................................

( pieczątka i podpis osoby upoważnionej

do reprezentowania Oferenta)

 

Załącznik nr 2
do zapytania ofertowego

 

 

KLAUZULA INFORMACYJNA

 

W związku ze zbieraniem danych osobowych na potrzeby realizacji zamówienia " Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej” podaję niniejsze informacje:

 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej, ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa, reprezentowana przez Dyrektora;

2. Adres mailowy inspektora danych osobowych to: iodo@krokowa.pl

3. Celem przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest realizacja ww. zamówienia.

4. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych są przepisy art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia RODO.

5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostaną one udostępnione zgodnie z przepisami ustawy o dostępie do informacji publicznej.

6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów kancelaryjno-archiwalnych dotyczących przechowywania dokumentów dotyczących realizacji zamówienia.

7. Ma Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego, przy czym:

1) gdy udostępnienie danych wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od Pani/Pana wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia;

2) Pani/Pana uprawnienie do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia, zmianą postanowień umowy lub naruszeniem integralności dokumentacji;

3) wystąpienie z żądaniem ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.

8. Podanie danych osobowych na potrzeby realizacji ww. zamówienia jest wymogiem ustawowym. Jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania. Konsekwencją nie podania danych jest nieudzielenie ww. zamówienia.

9. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegać profilowaniu.

 

Jednocześnie zobowiązuję Panią/Pana do przekazania ww. informacji osobom, których dane

Pani/Pan podała/podał.


.......................................................... ……...........................................................

(miejscowość i data) (czytelny podpis)

 

          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  artykuły spożywcze  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 makaron świderki Knorr kg 100      
2 makaron nitki Knorr kg 100      
3 makaron drobny gwiazdki Knorr kg 40      
4 makaron kolanka Knorr kg 40      
5 makaron figurki Melissa kg 70      
6 kasza bulgur kg 100      
7 kasza jęczmienna pęczak kg 150      
8 kasza kuskus kg 20      
9 kasza jaglana kg 20      
10 kasza kukurydziana kg 10      
11 mąka pszenna kg 250      
12 mąka razowa kg 20      
13 mąka kukurydziana kg 20      
14 ryż kg 30      
15 ryż długoziarnisty paraboliczny kg 100      
16 fasola JAŚ kg 50      
17 groch łuskany kg 50      
18 cukier kg 350      
19 cukier trzcinowy kg 50      
20 sól kg 100      
21 sól sodowo-potasowa kg 30      
22 majeranek 100g 60      
23 pieprz mielony 100g 50      
24 ziele angielskie 100g 20      
25 papryka mielona kg 5      
26 przyprawa typu Kucharek kg 15      
27 ocet winny 1l 25      
28 koncentrat pomidorowy 30% Złoty Bażant 850g 90      
29 kisiel kg 70      
30 galaretka kg 70      
31 budyń waniliowy kg 70      
32 budyń czekoladowy kg 70      
33 olej rzepakowy 1l 350      
34 oliwa z oliwek extra virgin 1l 30      
35 fasola konserwowa czerwona 400g 50      
36 kukurydza konserwowa 400g 80      
37 majonez dekoracyjny WINIARY 700g 60      
38 sałatka szwedzka 1700 ml 20      
39 papryka Peperonata KNORR 2,6 kg szt 15      
40 włoszczyzna suszona PRYMAT 1,6kg szt 6      
41 pomidory krojone 2,5kg szt 10      
42 pomidory krojone 400g 40      
43 koncentrat barszczu Krakus 500 ml 40      
44 żur Krakus 500 ml 40      
45 koncentrat owocowy PURENA jabłko kg 40      
46 koncentrat owocowy PURENA pomarańcza kg 40      
47 mus owocowy KUBUŚ szt 300      
48 dżem ŁOWICZ 100% szt 60      
49 herbata miętowa 20 szt op 150      
50 herbata rumiankowa 20 szt op 150      
51 herbata melisa op 200      
52 mus warzywno-owocowy Tymbark szt 1000      
53 herbata owocowa 20 szt op 250      
54 baton SANTE (chrunchy) 40g szt 800      
55 batonik kinder country szt 600      
56 wafelki grześki bez czekolady szt 600      
57 herbatniki szt 300      
58 biszkopty 120g op 120      
59 biszkopty 250g op 60      
60 chrupki kukurydziane 170g op 170      
61 kakao Decomorreno szt 50      
62 czekolada gorzka szt 300      
63 miód szt 25      
64 czekolada Milka mleczna szt 370      
65 batonik Flips szt 400      
66 wafelki Knoppers szt 400      
67 kawa zbożowa Inka szt 25      
68 koktajl tropikalny szt 30      
69 ananas w syropie szt 30      
70 brzoskwinie w syropie szt 30      
71 sos słodko kwaśny Dawtona szt 60      
72 żurawina 1 kg szt 12      
73 rodzynki 1 kg szt 30      
74 śliwki suszone 1kg szt 30      
75 ciastka korzenne Tago 300g szt 30      
76 wafle ryżowe Sante szt 200      
77 wafle podpłomyki szt 200      
78 syrop malinowy szt 30      
79 czekolada gorzka szt 30      
80 ketchup Włocławek 480g szt 100      
81 płatki kukurydziane 1 kg 200      
82 sok kartonik Kubuś szt 400      
83 sok Wosana pomarańcza 1 l 100      
84 sok Wosana jabłko 1 l 100      
        RAZEM    
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      

*) niepotrzebne skreślić

 

          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
             
  formularz asortymentowo-cenowy  
  mleko i przetwory mleczne  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 śmietana kwaśna 12% 400g 120      
2 śmietana kwaśna 18% Rolmlecz 400g 100      
3 śmietanka Łaciata 18% 500 ml 70      
4 śmietana Łaciata 30% 500 ml 20      
5 jogurt owocowy Gratka 115g 1800      
6 jogurt naturalny szt 1800      
7 jogurt owocowy Jogobella 150g 1800      
8 jogurt biszkoptowy Danone 120 g 1800      
9 jogurt Fantazja szt 1800      
10 jogurt owocowy Miamu 125g 1800      
11 serek puszysty Łaciaty 150g 200      
12 serek topiony Hochland bloczek szt 200      
13 jogurt grecki Kanka 400g 200      
14 maślanka 1l 100      
15 mleko 2% 1l 5000      
16 mleko 3,2% 1l 60.000      
17 twaróg półtłusty 1kg 40      
18 serek mascarpone 500g 40      
19 masło Łaciate 83% 200g 600      
20 masło Rolmlecz 83% 200g 600      
21 masło bez laktozy 200g 30      
22 serek ALMETTE bez laktozy 150g 12      
23 serek ALMETTE 150g 80      
24 serek Danio szt 700      
25 deser Monte 150g 700      
26 deser Monte 55g 700      
27 deser Alpro (sojowy) czekoladowy 125g 100      
28 deser Alpro (sojowy) waniliowy 125g 100      
29 ser gouda Kanka kg 60      
30 deser Belriso 200g 700      
31 ser bez laktozy 150g 15      
32 ser salami kg 50      
33 napój ryżowe 1l 20      
34 napój sojowy 1l 20      
35 napój owsiany 1l 20      
36 margaryna typu KASIA 250g 50      
        RAZEM    
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      
          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  mięso i wędliny  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 schab wieprzowy b/k kg 850      
2 szynka "myszka" kg 850      
3 szynka wieprzowa b/k kg 480      
4 łopatkaa wieprzowa mielona kg 500      
5 łopatka wieprzowa b/k kg 500      
6 karkówka kg 100      
7 boczek świeży kg 30      
8 słonina kg 10      
9 boczek wędzony kg 20      
10 kiełbasa biała kg 30      
11 kości wiperzowe kg 40      
12 kiełbasa zwyczajna kg 25      
13 filet z piersi kurczaka kg 850      
14 bioderka z kurczaka kg 500      
15 skrzydła z kurczaka kg 100      
16 porcje rosołowe kg 300      
17 skrzydła z gęsi kg 60      
18 piersi z indyka kg 420      
19 szynka delikatesowa kg 30      
20 polędwica drobiowa kg 30      
21 parówki Berlinki kg 100      
22 parówki Indykpol kg 100      
23 kiełbasa żywiecka podsuszana kg 30      
24 pasztet domowy Indykpol kg 30      
25 kiełbasa krakowska sucha kg 30      
        RAZEM    
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      
          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  warzywa, owoce, ziemniaki  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 buraki czerwone kg 600      
2 cebula kg 180      
3 fasola szparagowa kg 50      
4 jabłko kg 5000      
5 kapusta biała wczesna szt 100      
6 kapusta biała kg 450      
7 kapusta pekińska kg 300      
8 kalafior świeży szt 70      
9 marchew kg 3000      
10 pietruszka korzeń kg 250      
11 seler kg 300      
12 seler naciowy szt 30      
13 por kg 150      
14 ziemniaki kg 15000      
15 papryka czerwona kg 60      
16 sałata lodowa szt 70      
17 sałata masłowa szt 120      
18 ogórek świeży kg 200      
19 koper pęczek 500      
20 natka pietruszki pęczek 260      
21 szczypior pęczek 50      
22 pieczarka kg 60      
23 pomidor kg 500      
24 pomidor koktajlowy kg 70      
25 cytryna kg 100      
26 mandarynka kg 250      
27 pomarańcza kg 80      
28 banan kg 1200      
29 gruszka kg 200      
30 kiwi szt 800      
31 nektarynka kg 40      
32 awokado szt 60      
33 ogórek kiszony Ranachowski kg 160      
34 kapusta kiszona Ranachowski kg 200      
        RAZEM    
             
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      
          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  produkty mrożone  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 duet z marchwii 2,5kg 30      
2 włoszczyzna paski Hortex 2,5 kg 80      
3 mieszanka chińska Hortex 2,5 kg 30      
4 mieszanka europejska Hortex 2,5 kg 30      
5 kalafior mrożony Hortex 2,5 kg 50      
6 fasolka szparagowa cięta zielona 2,5 kg 50      
7 fasolka szparagowa żółta 2,5 kg 30      
8 marchewka kostka 2,5 kg 60      
9 marchewka mini Hortex 2,5kg 60      
10 marchew z groszkiem 2,5 kg 60      
11 bukiet warzyw Hortex 2,5 kg 80      
12 brokuły mrożone Hortex 2,5 kg 50      
13 brukselka mrożona 2,5 kg 10      
14 mieszanka kompotowa 2,5 kg 100      
15 truskawka mrożona 2,5 kg 50      
16 malina mrożona Hortex 2,5 kg 20      
17 porzeczka czarna mrożona 2,5 kg 20      
18 jagoda mrożona 2,5 kg 30      
19 filet z dorsza SHP atlantycki kg 200      
20 mintaj SHP kg 100      
21 paluszki rybne z fileta Frosta kg 200      
22 filet w panierce 100g Frosta kg 200      
23 filet w panierce 70g Frosta kg 200      
24 pierogi z jagodami (ręcznie wykonane) kg 100      
25 pierogi z truskawkami (ręcznie wykonane) kg 300      
26 pierogi z mięsem (ręcznie wykonane) kg 40      
27 pierogi ruskie (ręcznie wykonane) kg 40      
        RAZEM    
             
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      
          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  jajka  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 jaja kurze L szt 5000      
        RAZEM    
             
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      
          załącznik nr 3  
          do zapytania ofertowego  
  formularz asortymentowo-cenowy  
  pieczywo i wyroby cukiernicze  
             
L.p Nazwa artykułu j.m. Przewid-ywana ilość Cena jedn. netto Wartość netto Wartość brutto
1 chleb zwykły (krojony) szt 1200      
2 chleb HUZAR (krojony) szt 400      
3 chleb razowy (krojony) szt 50      
4 bagietka Graham 0,35g szt 210      
5 bułka maślana szt 300      
6 bułka tarta kg 50      
7 ciasto drożdżowe kg 50      
8 bułka zwykła szt 3600      
9 drożdżowki szt 500      
10 bułka paryska szt 120      
11 babka marmurkowa szt 60      
12 babka cytrynowa szt 60      
        RAZEM    
             
             
  Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu          
  lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania      

 

Załącznik nr 4

do zapytania ofertowego

 

UMOWA NR ……………………

na dostawę produktów żywnościowych

do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej

 

zawarta w dniu …………………………………………………………………. pomiędzy:

 

Gminą Krokowa z siedzibą przy ul. Żarnowieckiej 29, 81-110 Krokowa,
NIP: 587–15–82-054, reprezentowaną przez:

- dyrektora Szkoły Podstawowej w Krokowej – Jacka Perłaka, zwaną w dalszej części umowy „Zamawiającym ”,

a

………………………………………………………………………………………………….., zwanym dalej „Wykonawcą”.

 

W wyniku dokonania przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego na podstawie art. 2 ust. 1 pkt 1 ustawy
z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych na realizację zadania „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej”, strony zgodnie postanawiają, co następuje::

 

§ 1

  1. Przedmiotem zamówienia jest - zgodnie z ofertą z dnia ……………….. r. - dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Krokowej na warunkach zawartych w ofercie cenowej stanowiącej załącznik do niniejszej umowy, będący
    jej integralną częścią.

  2. Zakres obejmuje dostawę : …………………………………………………….……….. .

 

§ 2

 

  1. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy tj. od dnia 03 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r., po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pocztą elektroniczną przez Intendenta szkoły najpóźniej jeden dzień przed planowaną dostawą, transportem i na koszt Wykonawcy.

  2. Produkty żywnościowe będą dostarczane do siedziby Zamawiającego i składowane
    w miejscu wskazanym przez Intendenta.

  3. Produkty żywnościowe muszą być dostarczone w opakowaniach opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.

  4. Produkty dostarczane muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
    i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154).

  5. Produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.

  6. Dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Wymagane są świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.

  7. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.

  8. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

  9. W przypadku gdy jakość towaru nie będzie odpowiadała ogólnie przyjętym normom, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany towaru – na odpowiadający wymogom w ciągu 24 godzin, a jeżeli dotyczy to dostawy zamówionej na dany dzień – wówczas wymiana towaru na odpowiedni powinna nastąpić w ciągu 2 godzin.

  10. Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówień w okresie ferii zimowych i ferii letnich, oraz przerw świątecznych.

 

§ 3

 

  1. Rozliczenia między stronami odbywać się będą na podstawie faktury VAT wystawionej przy dostawie.

  2. Fakturę należy wystawić w sposób następujący:

 

NABYWCA:

Gmina Krokowa

ul. Żarnowiecka 29

84-110 Krokowa

NIP 587–15–82-054

 

ODBIORCA/PŁATNIK/ADRESAT:

Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

 

 

  1. Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie wskazanym na fakturze jednak nie krótszym niż 21 dni od daty złożenia faktury w siedzibie Zamawiającego, przelewem na rachunek Wykonawcy o numerze:

 

...................................................................................................

 

§ 4

 

  1. Łączna wartość szacunkowa przedmiotu umowy określonego w § 1 wynosi:

 

Cena brutto: …………………… (słownie zł: ……………………………………….).

 

  1. Cena brutto zawiera wszystkie koszty związane z dostawą przedmiotowego asortymentu, podatek od towarów i usług VAT i stanowi wynagrodzenie Wykonawcy, które nie podlega waloryzacji.

  2. W przypadku zmian cen któregoś z oferowanych artykułów Wykonawca zobowiązuje się powiadomić o tym Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

 

 

 

§ 5

 

  1. Wykonawca odpowiedzialny jest z tytułu rękojmi na zasadach określonych w kc.

  2. Zamawiający może odstąpić od umowy:

  1. w terminie 30 dni, w przypadku wystąpienia istotnych zmian okoliczności powodujących, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy;

  2. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie wywiązuje się z ustalonych (zgodnie z § 2) terminów dostaw lub wymogów dotyczących jakości dostarczonego towaru, bądź nie zachowa terminu powiadomienia o zmianie cen lub nowe ceny nie zostaną zaakceptowane przez Zamawiającego;

  3. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie rozpoczął realizacji zamówienia bez uzasadnionych przyczyn oraz nie kontynuuje ich pomimo wezwania Zamawiającego złożonego na piśmie;

  4. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca przerwał realizację dostaw.

  1. W przypadku, o którym mowa w pkt. 2 Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia za część umowy wykonaną do daty odstąpienia od umowy przez Zamawiającego, którego wartość zostanie ustalona przez Zamawiającego i Wykonawcę.

§ 6

 

W sprawach związanych z wykonaniem umowy, spory rozstrzygał będzie sąd właściwy dla miejsca siedziby Zamawiającego.

§ 7

 

  1. Wszystkie zmiany umowy wymagają, pod rygorem nieważności formy pisemnej.

  2. Integralną częścią umowy jest OFERTA CENOWA z dnia …………….. r. (z załącznikami).

 

§ 8

 

Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej
ze stron.

 

 

 

ZAMAWIAJĄCY:                                                                                     WYKONAWCA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Jacek Perłak 10-12-2021 14:09:13
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Jacek Perłak 10-12-2021
Ostatnia aktualizacja: Jacek Perłak 10-12-2021 14:28:31