eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.
Zapytanie ofertowe - kuchnia
Szkoła Podstawowa Krokowa, 10 grudnia 2021 r.
im. kadm. Włodzimierza Steyera
ul. Szkolna 6
84-110 Krokowa
ZAPYTANIE OFERTOWE
Szkoła Podstawowa w Krokowej zaprasza do złożenia oferty na realizację zadania: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej”.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na zadania:
Zadanie |
Grupa produktów |
I. |
Mleko i przetwory mleczne |
II. |
Mięso i wędliny |
III. |
Artykuły spożywcze |
IV. |
Warzywa, owoce, ziemniaki |
V. |
Produkty mrożone |
VI. |
Jajka |
VII. |
Pieczywo i wyroby cukiernicze |
-
Opis i zakres przedmiotu zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy stanowiący załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.
Podane ilości są wartościami szacunkowymi.
-
Termin realizacji zamówienia – dostawy: 03 stycznia 2022 r. - 31 grudnia 2022 r.
-
Miejsce wykonania zamówienia: Szkoła Podstawowa w Krokowej, ul. Szkolna 6.
-
Termin płatności: minimum 21 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury.
-
Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane (wszystkie) grupy produktów żywnościowych, zgodnie z profilem prowadzonej działalności.
Na każdą grupę produktów żywnościowych należy złożyć odrębną ofertę.
-
Warunki realizacji zamówienia:
-
dostarczane produkty muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154); -
produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpośrednie spożycie;
-
dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej); wymagane są świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb;
-
przedmiot zamówienia musi być dostarczany własnym, odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie,
-
dostarczany towar musi odpowiadać gramaturze zamówienia,
-
dostawa artykułów żywnościowych na telefon (w razie konieczności: skorygowania zamówienia, pilnej dostawy).
-
Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
-
W przypadku możliwości należytego wykonania ww. zamówienia, zapraszamy do złożenia oferty.
Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w wybrany sposób:
- osobiście w sekretariacie szkoły;
- pocztą na adres: Szkoła Podstawowa w Krokowej, ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa;
w terminie do 20 grudnia 2021 roku (poniedziałek), do godziny 14.30.
Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: „Oferta– dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” (należy także podać asortyment).
-
Kryterium wyboru oferty jest cena.
Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotowego, asortymentu wraz z podatkiem od towarów i usług VAT.
-
Dokumenty wymagane przez Zamawiającego :
-
oferta cenowa (zał. nr 1);
-
klauzula informacyjna RODO (zał. nr 2);
-
parafowany na każdej stronie formularz asortymentowo-cenowy (zał. nr 3);
-
aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
-
parafowany i podpisany projekt umowy (zał. nr 4),
-
pełnomocnictwo do podpisania oferty, względnie do podpisywania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo to nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. Treść pełnomocnictwa musi jednoznacznie wskazywać czynności, do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony.
-
Oferta winna być podpisana przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Dokumenty nie będące oryginałami powinny być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osoby właściwe do reprezentowania Oferenta.
-
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 21 grudnia 2021 o godz. 13.00 O wynikach postępowania Zamawiający powiadomi telefonicznie Oferentów w ciągu 5 dni od dnia otwarcia
i rozstrzygnięcia postępowania.
-
Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą po przekazaniu zawiadomienia
o wyborze Wykonawcy, ale nie później niż w terminie związania ofertą.
-
Osobą upoważnioną do kontaktów z Oferentami jest: Intendent – MAGDALENA WISZNIEWSKA tel. 605-043-287
Dyrektor szkoły:
Jacek Perłak
Załącznik nr 1
do zapytania ofertowego
(pieczątka firmowa Oferenta)
OFERTA CENOWA
Szkoła Podstawowa
im. kadm.Włodzimierza Steyera
ul. Szkolna 6
84-110 Krokowa
Pełne dane adresowe Wykonawcy:
Nazwa (firma)/imię nazwisko………………………………………..……………………......
Adres ………………………………………………………………………………………….
Adres do korespondencji …………………………………………………………...................
Nr telefonu/nr faksu …………………………………………………………………………...
NIP (przedsiębiorca) ………..………………………………………………………………....
e-mail: ………………………………………………………………………………................
Nawiązując do zapytania ofertowego z dnia 10 grudnia 2021 roku składamy Ofertę na dostawę następującej grupy produktów żywnościowych: ………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………………………….
-
Oferujemy wykonanie przedmiotu zamówienia za cenę, ustaloną zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego.
Cena brutto....................zł (słownie...........................................................................złotych)
-
Zobowiązujemy się do wykonania przedmiotu zamówienia w okresie od 03 stycznia 2022 roku do 31 grudnia 2022 roku.
-
Udzielamy gwarancji i rękojmi na zasadach określonych przepisami kodeksu cywilnego.
-
Oświadczamy, że uważamy się za związanych Ofertą do 31 grudnia 2021 od terminu składania Ofert.
-
Przyjmujemy termin płatności w ciągu minimum 21 dni od daty złożenia faktury
w siedzibie Zamawiającego. -
Zobowiązujemy się dostarczyć produkty zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Dz.U.2016 poz.1154.
-
Zapewniamy, że produkty przez nas dostarczane są dobrej jakości, spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadają odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
-
Dostawy produktów żywnościowych będą realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Posiadamy wymagane świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.
-
Przedmiot zamówienia dostarczamy własnym odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
-
Przyjmujemy do wiadomości, że Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
W załączeniu:
-
formularz asortymentowo-cenowy,
-
klauzula RODO,
-
parafowany projekt umowy,
-
aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej,
-
pełnomocnictwo*).
.................................., dnia ..............................
(miejscowość) (data) ......................................................
( pieczątka i podpis osoby upoważnionej
do reprezentowania Oferenta)
Załącznik nr 2
do zapytania ofertowego
KLAUZULA INFORMACYJNA
W związku ze zbieraniem danych osobowych na potrzeby realizacji zamówienia " Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej” podaję niniejsze informacje:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej, ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa, reprezentowana przez Dyrektora;
2. Adres mailowy inspektora danych osobowych to: iodo@krokowa.pl
3. Celem przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest realizacja ww. zamówienia.
4. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych są przepisy art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia RODO.
5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostaną one udostępnione zgodnie z przepisami ustawy o dostępie do informacji publicznej.
6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów kancelaryjno-archiwalnych dotyczących przechowywania dokumentów dotyczących realizacji zamówienia.
7. Ma Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego, przy czym:
1) gdy udostępnienie danych wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od Pani/Pana wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia;
2) Pani/Pana uprawnienie do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia, zmianą postanowień umowy lub naruszeniem integralności dokumentacji;
3) wystąpienie z żądaniem ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
8. Podanie danych osobowych na potrzeby realizacji ww. zamówienia jest wymogiem ustawowym. Jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania. Konsekwencją nie podania danych jest nieudzielenie ww. zamówienia.
9. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegać profilowaniu.
Jednocześnie zobowiązuję Panią/Pana do przekazania ww. informacji osobom, których dane
Pani/Pan podała/podał.
.......................................................... ……...........................................................
(miejscowość i data) (czytelny podpis)
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
artykuły spożywcze | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | makaron świderki Knorr | kg | 100 | |||
2 | makaron nitki Knorr | kg | 100 | |||
3 | makaron drobny gwiazdki Knorr | kg | 40 | |||
4 | makaron kolanka Knorr | kg | 40 | |||
5 | makaron figurki Melissa | kg | 70 | |||
6 | kasza bulgur | kg | 100 | |||
7 | kasza jęczmienna pęczak | kg | 150 | |||
8 | kasza kuskus | kg | 20 | |||
9 | kasza jaglana | kg | 20 | |||
10 | kasza kukurydziana | kg | 10 | |||
11 | mąka pszenna | kg | 250 | |||
12 | mąka razowa | kg | 20 | |||
13 | mąka kukurydziana | kg | 20 | |||
14 | ryż | kg | 30 | |||
15 | ryż długoziarnisty paraboliczny | kg | 100 | |||
16 | fasola JAŚ | kg | 50 | |||
17 | groch łuskany | kg | 50 | |||
18 | cukier | kg | 350 | |||
19 | cukier trzcinowy | kg | 50 | |||
20 | sól | kg | 100 | |||
21 | sól sodowo-potasowa | kg | 30 | |||
22 | majeranek | 100g | 60 | |||
23 | pieprz mielony | 100g | 50 | |||
24 | ziele angielskie | 100g | 20 | |||
25 | papryka mielona | kg | 5 | |||
26 | przyprawa typu Kucharek | kg | 15 | |||
27 | ocet winny | 1l | 25 | |||
28 | koncentrat pomidorowy 30% Złoty Bażant | 850g | 90 | |||
29 | kisiel | kg | 70 | |||
30 | galaretka | kg | 70 | |||
31 | budyń waniliowy | kg | 70 | |||
32 | budyń czekoladowy | kg | 70 | |||
33 | olej rzepakowy | 1l | 350 | |||
34 | oliwa z oliwek extra virgin | 1l | 30 | |||
35 | fasola konserwowa czerwona | 400g | 50 | |||
36 | kukurydza konserwowa | 400g | 80 | |||
37 | majonez dekoracyjny WINIARY | 700g | 60 | |||
38 | sałatka szwedzka | 1700 ml | 20 | |||
39 | papryka Peperonata KNORR 2,6 kg | szt | 15 | |||
40 | włoszczyzna suszona PRYMAT 1,6kg | szt | 6 | |||
41 | pomidory krojone 2,5kg | szt | 10 | |||
42 | pomidory krojone | 400g | 40 | |||
43 | koncentrat barszczu Krakus | 500 ml | 40 | |||
44 | żur Krakus | 500 ml | 40 | |||
45 | koncentrat owocowy PURENA jabłko | kg | 40 | |||
46 | koncentrat owocowy PURENA pomarańcza | kg | 40 | |||
47 | mus owocowy KUBUŚ | szt | 300 | |||
48 | dżem ŁOWICZ 100% | szt | 60 | |||
49 | herbata miętowa 20 szt | op | 150 | |||
50 | herbata rumiankowa 20 szt | op | 150 | |||
51 | herbata melisa | op | 200 | |||
52 | mus warzywno-owocowy Tymbark | szt | 1000 | |||
53 | herbata owocowa 20 szt | op | 250 | |||
54 | baton SANTE (chrunchy) 40g | szt | 800 | |||
55 | batonik kinder country | szt | 600 | |||
56 | wafelki grześki bez czekolady | szt | 600 | |||
57 | herbatniki | szt | 300 | |||
58 | biszkopty 120g | op | 120 | |||
59 | biszkopty 250g | op | 60 | |||
60 | chrupki kukurydziane 170g | op | 170 | |||
61 | kakao Decomorreno | szt | 50 | |||
62 | czekolada gorzka | szt | 300 | |||
63 | miód | szt | 25 | |||
64 | czekolada Milka mleczna | szt | 370 | |||
65 | batonik Flips | szt | 400 | |||
66 | wafelki Knoppers | szt | 400 | |||
67 | kawa zbożowa Inka | szt | 25 | |||
68 | koktajl tropikalny | szt | 30 | |||
69 | ananas w syropie | szt | 30 | |||
70 | brzoskwinie w syropie | szt | 30 | |||
71 | sos słodko kwaśny Dawtona | szt | 60 | |||
72 | żurawina 1 kg | szt | 12 | |||
73 | rodzynki 1 kg | szt | 30 | |||
74 | śliwki suszone 1kg | szt | 30 | |||
75 | ciastka korzenne Tago 300g | szt | 30 | |||
76 | wafle ryżowe Sante | szt | 200 | |||
77 | wafle podpłomyki | szt | 200 | |||
78 | syrop malinowy | szt | 30 | |||
79 | czekolada gorzka | szt | 30 | |||
80 | ketchup Włocławek 480g | szt | 100 | |||
81 | płatki kukurydziane | 1 kg | 200 | |||
82 | sok kartonik Kubuś | szt | 400 | |||
83 | sok Wosana pomarańcza | 1 l | 100 | |||
84 | sok Wosana jabłko | 1 l | 100 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
*) niepotrzebne skreślić
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
mleko i przetwory mleczne | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | śmietana kwaśna 12% | 400g | 120 | |||
2 | śmietana kwaśna 18% Rolmlecz | 400g | 100 | |||
3 | śmietanka Łaciata 18% | 500 ml | 70 | |||
4 | śmietana Łaciata 30% | 500 ml | 20 | |||
5 | jogurt owocowy Gratka | 115g | 1800 | |||
6 | jogurt naturalny | szt | 1800 | |||
7 | jogurt owocowy Jogobella | 150g | 1800 | |||
8 | jogurt biszkoptowy Danone | 120 g | 1800 | |||
9 | jogurt Fantazja | szt | 1800 | |||
10 | jogurt owocowy Miamu | 125g | 1800 | |||
11 | serek puszysty Łaciaty | 150g | 200 | |||
12 | serek topiony Hochland bloczek | szt | 200 | |||
13 | jogurt grecki Kanka | 400g | 200 | |||
14 | maślanka | 1l | 100 | |||
15 | mleko 2% | 1l | 5000 | |||
16 | mleko 3,2% | 1l | 60.000 | |||
17 | twaróg półtłusty | 1kg | 40 | |||
18 | serek mascarpone | 500g | 40 | |||
19 | masło Łaciate 83% | 200g | 600 | |||
20 | masło Rolmlecz 83% | 200g | 600 | |||
21 | masło bez laktozy | 200g | 30 | |||
22 | serek ALMETTE bez laktozy | 150g | 12 | |||
23 | serek ALMETTE | 150g | 80 | |||
24 | serek Danio | szt | 700 | |||
25 | deser Monte | 150g | 700 | |||
26 | deser Monte | 55g | 700 | |||
27 | deser Alpro (sojowy) czekoladowy | 125g | 100 | |||
28 | deser Alpro (sojowy) waniliowy | 125g | 100 | |||
29 | ser gouda Kanka | kg | 60 | |||
30 | deser Belriso | 200g | 700 | |||
31 | ser bez laktozy | 150g | 15 | |||
32 | ser salami | kg | 50 | |||
33 | napój ryżowe | 1l | 20 | |||
34 | napój sojowy | 1l | 20 | |||
35 | napój owsiany | 1l | 20 | |||
36 | margaryna typu KASIA | 250g | 50 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
mięso i wędliny | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | schab wieprzowy b/k | kg | 850 | |||
2 | szynka "myszka" | kg | 850 | |||
3 | szynka wieprzowa b/k | kg | 480 | |||
4 | łopatkaa wieprzowa mielona | kg | 500 | |||
5 | łopatka wieprzowa b/k | kg | 500 | |||
6 | karkówka | kg | 100 | |||
7 | boczek świeży | kg | 30 | |||
8 | słonina | kg | 10 | |||
9 | boczek wędzony | kg | 20 | |||
10 | kiełbasa biała | kg | 30 | |||
11 | kości wiperzowe | kg | 40 | |||
12 | kiełbasa zwyczajna | kg | 25 | |||
13 | filet z piersi kurczaka | kg | 850 | |||
14 | bioderka z kurczaka | kg | 500 | |||
15 | skrzydła z kurczaka | kg | 100 | |||
16 | porcje rosołowe | kg | 300 | |||
17 | skrzydła z gęsi | kg | 60 | |||
18 | piersi z indyka | kg | 420 | |||
19 | szynka delikatesowa | kg | 30 | |||
20 | polędwica drobiowa | kg | 30 | |||
21 | parówki Berlinki | kg | 100 | |||
22 | parówki Indykpol | kg | 100 | |||
23 | kiełbasa żywiecka podsuszana | kg | 30 | |||
24 | pasztet domowy Indykpol | kg | 30 | |||
25 | kiełbasa krakowska sucha | kg | 30 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
warzywa, owoce, ziemniaki | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | buraki czerwone | kg | 600 | |||
2 | cebula | kg | 180 | |||
3 | fasola szparagowa | kg | 50 | |||
4 | jabłko | kg | 5000 | |||
5 | kapusta biała wczesna | szt | 100 | |||
6 | kapusta biała | kg | 450 | |||
7 | kapusta pekińska | kg | 300 | |||
8 | kalafior świeży | szt | 70 | |||
9 | marchew | kg | 3000 | |||
10 | pietruszka korzeń | kg | 250 | |||
11 | seler | kg | 300 | |||
12 | seler naciowy | szt | 30 | |||
13 | por | kg | 150 | |||
14 | ziemniaki | kg | 15000 | |||
15 | papryka czerwona | kg | 60 | |||
16 | sałata lodowa | szt | 70 | |||
17 | sałata masłowa | szt | 120 | |||
18 | ogórek świeży | kg | 200 | |||
19 | koper | pęczek | 500 | |||
20 | natka pietruszki | pęczek | 260 | |||
21 | szczypior | pęczek | 50 | |||
22 | pieczarka | kg | 60 | |||
23 | pomidor | kg | 500 | |||
24 | pomidor koktajlowy | kg | 70 | |||
25 | cytryna | kg | 100 | |||
26 | mandarynka | kg | 250 | |||
27 | pomarańcza | kg | 80 | |||
28 | banan | kg | 1200 | |||
29 | gruszka | kg | 200 | |||
30 | kiwi | szt | 800 | |||
31 | nektarynka | kg | 40 | |||
32 | awokado | szt | 60 | |||
33 | ogórek kiszony Ranachowski | kg | 160 | |||
34 | kapusta kiszona Ranachowski | kg | 200 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
produkty mrożone | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | duet z marchwii | 2,5kg | 30 | |||
2 | włoszczyzna paski Hortex | 2,5 kg | 80 | |||
3 | mieszanka chińska Hortex | 2,5 kg | 30 | |||
4 | mieszanka europejska Hortex | 2,5 kg | 30 | |||
5 | kalafior mrożony Hortex | 2,5 kg | 50 | |||
6 | fasolka szparagowa cięta zielona | 2,5 kg | 50 | |||
7 | fasolka szparagowa żółta | 2,5 kg | 30 | |||
8 | marchewka kostka | 2,5 kg | 60 | |||
9 | marchewka mini Hortex | 2,5kg | 60 | |||
10 | marchew z groszkiem | 2,5 kg | 60 | |||
11 | bukiet warzyw Hortex | 2,5 kg | 80 | |||
12 | brokuły mrożone Hortex | 2,5 kg | 50 | |||
13 | brukselka mrożona | 2,5 kg | 10 | |||
14 | mieszanka kompotowa | 2,5 kg | 100 | |||
15 | truskawka mrożona | 2,5 kg | 50 | |||
16 | malina mrożona Hortex | 2,5 kg | 20 | |||
17 | porzeczka czarna mrożona | 2,5 kg | 20 | |||
18 | jagoda mrożona | 2,5 kg | 30 | |||
19 | filet z dorsza SHP atlantycki | kg | 200 | |||
20 | mintaj SHP | kg | 100 | |||
21 | paluszki rybne z fileta Frosta | kg | 200 | |||
22 | filet w panierce 100g Frosta | kg | 200 | |||
23 | filet w panierce 70g Frosta | kg | 200 | |||
24 | pierogi z jagodami (ręcznie wykonane) | kg | 100 | |||
25 | pierogi z truskawkami (ręcznie wykonane) | kg | 300 | |||
26 | pierogi z mięsem (ręcznie wykonane) | kg | 40 | |||
27 | pierogi ruskie (ręcznie wykonane) | kg | 40 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
jajka | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | jaja kurze L | szt | 5000 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
załącznik nr 3 | ||||||
do zapytania ofertowego | ||||||
formularz asortymentowo-cenowy | ||||||
pieczywo i wyroby cukiernicze | ||||||
L.p | Nazwa artykułu | j.m. | Przewid-ywana ilość | Cena jedn. netto | Wartość netto | Wartość brutto |
1 | chleb zwykły (krojony) | szt | 1200 | |||
2 | chleb HUZAR (krojony) | szt | 400 | |||
3 | chleb razowy (krojony) | szt | 50 | |||
4 | bagietka Graham 0,35g | szt | 210 | |||
5 | bułka maślana | szt | 300 | |||
6 | bułka tarta | kg | 50 | |||
7 | ciasto drożdżowe | kg | 50 | |||
8 | bułka zwykła | szt | 3600 | |||
9 | drożdżowki | szt | 500 | |||
10 | bułka paryska | szt | 120 | |||
11 | babka marmurkowa | szt | 60 | |||
12 | babka cytrynowa | szt | 60 | |||
RAZEM | ||||||
Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu | ||||||
lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania |
Załącznik nr 4
do zapytania ofertowego
UMOWA NR ……………………
na dostawę produktów żywnościowych
do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej
zawarta w dniu …………………………………………………………………. pomiędzy:
Gminą Krokowa z siedzibą przy ul. Żarnowieckiej 29, 81-110 Krokowa,
NIP: 587–15–82-054, reprezentowaną przez:
- dyrektora Szkoły Podstawowej w Krokowej – Jacka Perłaka, zwaną w dalszej części umowy „Zamawiającym ”,
a
………………………………………………………………………………………………….., zwanym dalej „Wykonawcą”.
W wyniku dokonania przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego na podstawie art. 2 ust. 1 pkt 1 ustawy
z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych na realizację zadania „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej”, strony zgodnie postanawiają, co następuje::
§ 1
-
Przedmiotem zamówienia jest - zgodnie z ofertą z dnia ……………….. r. - dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Krokowej na warunkach zawartych w ofercie cenowej stanowiącej załącznik do niniejszej umowy, będący
jej integralną częścią. -
Zakres obejmuje dostawę : …………………………………………………….……….. .
§ 2
-
Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy tj. od dnia 03 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r., po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pocztą elektroniczną przez Intendenta szkoły najpóźniej jeden dzień przed planowaną dostawą, transportem i na koszt Wykonawcy.
-
Produkty żywnościowe będą dostarczane do siedziby Zamawiającego i składowane
w miejscu wskazanym przez Intendenta. -
Produkty żywnościowe muszą być dostarczone w opakowaniach opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
-
Produkty dostarczane muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154). -
Produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
-
Dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Wymagane są świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.
-
Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
-
Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
-
W przypadku gdy jakość towaru nie będzie odpowiadała ogólnie przyjętym normom, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany towaru – na odpowiadający wymogom w ciągu 24 godzin, a jeżeli dotyczy to dostawy zamówionej na dany dzień – wówczas wymiana towaru na odpowiedni powinna nastąpić w ciągu 2 godzin.
-
Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówień w okresie ferii zimowych i ferii letnich, oraz przerw świątecznych.
§ 3
-
Rozliczenia między stronami odbywać się będą na podstawie faktury VAT wystawionej przy dostawie.
-
Fakturę należy wystawić w sposób następujący:
NABYWCA:
Gmina Krokowa
ul. Żarnowiecka 29
84-110 Krokowa
NIP 587–15–82-054
ODBIORCA/PŁATNIK/ADRESAT:
Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera
ul. Szkolna 6
84-110 Krokowa
-
Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie wskazanym na fakturze jednak nie krótszym niż 21 dni od daty złożenia faktury w siedzibie Zamawiającego, przelewem na rachunek Wykonawcy o numerze:
...................................................................................................
§ 4
-
Łączna wartość szacunkowa przedmiotu umowy określonego w § 1 wynosi:
Cena brutto: …………………… (słownie zł: ……………………………………….).
-
Cena brutto zawiera wszystkie koszty związane z dostawą przedmiotowego asortymentu, podatek od towarów i usług VAT i stanowi wynagrodzenie Wykonawcy, które nie podlega waloryzacji.
-
W przypadku zmian cen któregoś z oferowanych artykułów Wykonawca zobowiązuje się powiadomić o tym Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem.
§ 5
-
Wykonawca odpowiedzialny jest z tytułu rękojmi na zasadach określonych w kc.
-
Zamawiający może odstąpić od umowy:
-
w terminie 30 dni, w przypadku wystąpienia istotnych zmian okoliczności powodujących, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy;
-
w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie wywiązuje się z ustalonych (zgodnie z § 2) terminów dostaw lub wymogów dotyczących jakości dostarczonego towaru, bądź nie zachowa terminu powiadomienia o zmianie cen lub nowe ceny nie zostaną zaakceptowane przez Zamawiającego;
-
w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie rozpoczął realizacji zamówienia bez uzasadnionych przyczyn oraz nie kontynuuje ich pomimo wezwania Zamawiającego złożonego na piśmie;
-
w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca przerwał realizację dostaw.
-
W przypadku, o którym mowa w pkt. 2 Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia za część umowy wykonaną do daty odstąpienia od umowy przez Zamawiającego, którego wartość zostanie ustalona przez Zamawiającego i Wykonawcę.
§ 6
W sprawach związanych z wykonaniem umowy, spory rozstrzygał będzie sąd właściwy dla miejsca siedziby Zamawiającego.
§ 7
-
Wszystkie zmiany umowy wymagają, pod rygorem nieważności formy pisemnej.
-
Integralną częścią umowy jest OFERTA CENOWA z dnia …………….. r. (z załącznikami).
§ 8
Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej
ze stron.
ZAMAWIAJĄCY: WYKONAWCA:
|
|
|
|
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Jacek Perłak | 10-12-2021 14:09:13 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | Jacek Perłak | 10-12-2021 |
Ostatnia aktualizacja: | Jacek Perłak | 10-12-2021 14:28:31 |