Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Zespół Szkolno - Przedszkolny w Krokowej
System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Zapytanie ofertowe - kuchnia


Szkoła Podstawowa Krokowa, 25.11.2020 r.

im. kadm. Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

ZAPYTANIE OFERTOWE

(dot. zamówienia publicznego o wartości do 30.000 euro)

Szkoła Podstawowa w Krokowej zaprasza do złożenia oferty na realizację zadania: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej”.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na zadania:

Zadanie

Grupa produktów

I.

Mleko i przetwory mleczne

II.

Mięso i wędliny

III.

Artykuły spożywcze

IV.

Warzywa, owoce, ziemniaki

V.

Produkty mrożone

VI.

Jajka

VII.

Pieczywo i wyroby cukiernicze

  1. Opis i zakres przedmiotu zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy stanowiący załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.

Podane ilości są wartościami szacunkowymi.

  1. Termin realizacji zamówienia - dostawy: 04 stycznia 2021 r. - 31 grudnia 2021 r.

  1. Miejsce wykonania zamówienia: Szkoła Podstawowa w Krokowej, ul. Szkolna 6.

  1. Termin płatności: 14 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury.

  1. Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane (wszystkie) grupy produktów żywnościowych, zgodnie
    z profilem prowadzonej działalności.

Na każdą grupę produktów żywnościowych należy złożyć odrębną ofertę.

  1. Warunki realizacji zamówienia:

  1. dostarczane produkty muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
    w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane
    w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154);

  2. produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne
    i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpośrednie spożycie;

  3. dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej); wymagane są świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb;

  4. przedmiot zamówienia musi być dostarczany własnym, odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie,

  5. dostarczany towar musi odpowiadać gramaturze zamówienia,

  6. dostawa artykułów żywnościowych na telefon (w razie konieczności: skorygowania zamówienia, pilnej dostawy).

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

  1. W przypadku możliwości należytego wykonania ww. zamówienia, zapraszamy do złożenia oferty.

Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w wybrany sposób:

- osobiście w sekretariacie szkoły lub pocztą na adres: Szkoła Podstawowa w Krokowej,
ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa - w terminie do 15 grudnia 2020 roku (wtorek), do godziny 14.30.

Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: „Oferta- dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” (należy także podać asortyment).

Otwarcie ofert nastąpi 16 grudnia 2020 r. (środa) o godz. 10.00.

  1. Kryterium wyboru oferty jest cena.

Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotowego, asortymentu wraz
z podatkiem od towarów i usług VAT.

  1. Dokumenty wymagane przez Zamawiającego :

    1. oferta cenowa (zał. nr 1);

    2. klauzula informacyjna RODO (zał. nr 2);

    3. formularz asortymentowo-cenowy (zał. nr 3);

    4. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;

    5. parafowany projekt umowy (zał. nr 4),

    6. pełnomocnictwo do podpisania oferty, względnie do podpisywania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo to nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. Treść pełnomocnictwa musi jednoznacznie wskazywać czynności, do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony.

  1. Oferta winna być podpisana przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Dokumenty nie będące oryginałami powinny być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osoby właściwe do reprezentowania Oferenta.

  1. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie przekazana telefonicznie Wykonawcom, którzy złożyli oferty a Wykonawca, którego ofertę wybrano zaproszony zostanie do podpisania umowy.

  1. Osobą upoważnioną do kontaktów z Oferentami jest: Intendent - JOLANTA NACZK
    tel. (058) 774-23-23.

Dyrektor szkoły

mgr Jacek Perłak

Załącznik nr 1

do zapytania ofertowego

0x08 graphic

(pieczątka firmowa Oferenta)

        • OFERTA CENOWA

Szkoła Podstawowa

im. kadm.Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

Pełne dane adresowe Wykonawcy:

Nazwa (firma)/imię nazwisko………………………………………..……………………......

Adres ………………………………………………………………………………………….

Adres do korespondencji …………………………………………………………...................

Nr telefonu/nr faksu …………………………………………………………………………...

NIP (przedsiębiorca) ………..………………………………………………………………....

e-mail: ………………………………………………………………………………................

Nawiązując do zapytania ofertowego z dnia 25 listopada 2020 roku składamy Ofertę na dostawę następującej grupy produktów żywnościowych: ………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………………………….

  1. Oferujemy wykonanie przedmiotu zamówienia za cenę, ustaloną zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego.

Cena brutto....................zł (słownie...........................................................................złotych)

  1. Zobowiązujemy się do wykonania przedmiotu zamówienia w okresie od 04 stycznia 2021 roku
    do 31 grudnia 2021 roku.

  2. Udzielamy gwarancji i rękojmi na zasadach określonych przepisami kodeksu cywilnego.

  3. Oświadczamy, że uważamy się za związanych Ofertą do 31 grudnia 2021 od terminu składania Ofert.

  4. Przyjmujemy termin płatności w ciągu 14 dni od daty złożenia faktury w siedzibie Zamawiającego.

  5. Zobowiązujemy się dostarczyć produkty zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Dz.U.2016 poz.1154.

  6. Zapewniamy, że produkty przez nas dostarczane są dobrej jakości, spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadają odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.

  7. Dostawy produktów żywnościowych będą realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Posiadamy wymagane świadectwa przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.

  8. Przedmiot zamówienia dostarczamy własnym odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport
    i magazynowanie.

  9. Przyjmujemy do wiadomości, że Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

W załączeniu:

  1. formularz asortymentowo-cenowy,

  2. klauzula RODO,

  3. parafowany projekt umowy,

  4. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej,

  5. pełnomocnictwo*).

.................................., dnia ..............................

(miejscowość) (data) ......................................................

( pieczątka i podpis osoby upoważnionej

do reprezentowania Oferenta)

*) niepotrzebne skreślić

Załącznik nr 2
do zapytania ofertowego

KLAUZULA INFORMACYJNA

W związku ze zbieraniem danych osobowych na potrzeby realizacji zamówienia " Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej” podaję niniejsze informacje:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej, ul. Szkolna 6, 84-110 Krokowa, reprezentowana przez Dyrektora;

2. Adres mailowy inspektora danych osobowych to: iodo@krokowa.pl

3. Celem przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest realizacja ww. zamówienia.

4. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych są przepisy art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia RODO.

5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostaną one udostępnione zgodnie z przepisami ustawy o dostępie do informacji publicznej.

6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów kancelaryjno-archiwalnych dotyczących przechowywania dokumentów dotyczących realizacji zamówienia.

7. Ma Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego, przy czym:

1) gdy udostępnienie danych wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od Pani/Pana wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia;

2) Pani/Pana uprawnienie do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia, zmianą postanowień umowy lub naruszeniem integralności dokumentacji;

3) wystąpienie z żądaniem ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.

8. Podanie danych osobowych na potrzeby realizacji ww. zamówienia jest wymogiem ustawowym. Jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania. Konsekwencją nie podania danych jest nieudzielenie ww. zamówienia.

9. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegać profilowaniu.

Jednocześnie zobowiązuję Panią/Pana do przekazania ww. informacji osobom, których dane

Pani/Pan podała/podał.

.......................................................... ……...........................................................

(miejscowość i data) (czytelny podpis)

formularz asortymentowo-cenowy

mleko i przetwory mleczne

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

śmietana kwaśna 12%

400g

120

 

 

 

2

śmietana kwaśna 18%

400g

90

 

 

 

3

śmietana RAMA 15%

1l

70

 

 

 

4

jogurt owocowy Gratka

115g

300

 

 

 

5

jogurt owocowy Jogobella

150g

1800

 

 

 

6

jogurt owocowy Sokólski

150g

2000

 

 

 

7

jogurt Fantazja

szt

700

 

 

 

8

jogurt naturalny

350g

250

 

 

 

9

jogurt naturalny gęsty

150g

200

 

 

 

10

jogurt grecki

400g

70

 

 

 

11

maślanka

1l

100

 

 

 

12

mleko 2%

1l

1500

 

 

 

13

mleko 3,2%

1l

1300

 

 

 

14

twaróg półtłusty

1kg

60

 

 

 

15

masło

200g

700

 

 

 

16

masło bez laktozy

szt

30

 

 

 

17

serek ALMETTE

150g

80

 

 

 

18

serek Danio

szt

500

 

 

 

19

deser Monte

szt

100

 

 

 

20

deser Alpro (sojowy) waniliowy

125g

50

 

 

 

21

ser salami

kg

50

 

 

 

22

mleko ryżowe

1l

20

 

 

 

23

mleko sojowe

1l

20

 

 

 

24

mleko owsiane

1l

20

 

 

 

25

napój mleczny Actimel

szt

900

 

 

 

26

margaryna typu KASIA

250g

50

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

mięso i wędliny

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

schab wieprzowy b/k

kg

600

 

 

 

2

szynka wieprzowa b/k

kg

250

 

 

 

3

łopatka wieprzowa b/k

kg

900

 

 

 

4

karkówka

kg

100

 

 

 

5

boczek świeży

kg

30

 

 

 

6

słonina

kg

10

 

 

 

7

boczek wędzony

kg

20

 

 

 

8

kiełbasa biała

kg

30

 

 

 

9

kości wiperzowe

kg

40

 

 

 

10

kiełbasa zwyczajna

kg

25

 

 

 

11

filet z piersi kurczaka

kg

850

 

 

 

12

bioderka z kurczaka

kg

500

 

 

 

13

skrzydła z kurczaka

kg

150

 

 

 

14

porcje rosołowe

kg

300

 

 

 

15

skrzydła z gęsi

kg

60

 

 

 

16

piersi z indyka

kg

350

 

 

 

17

szynka delikatesowa

kg

20

 

 

 

18

polędwica drobiowa

kg

10

 

 

 

19

parówki Berlinki

kg

30

 

 

 

20

parówki Indykpol

kg

40

 

 

 

21

kiełbasa żywiecka podsuszana

kg

10

 

 

 

22

kiełbasa krakowska sucha

kg

10

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

artykuły spożywcze

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

makaron świderki z mąki typu durum

kg

100

 

 

 

2

makaron nitki z mąki typu durum

kg

50

 

 

 

3

makaron drobny gwiazdki

kg

40

 

 

 

4

kasza bulgur

kg

70

 

 

 

5

kasza jęczmienna pęczak

kg

200

 

 

 

6

kasza kuskus

kg

20

 

 

 

7

kasza jaglana

kg

20

 

 

 

8

kasza kukurydziana

kg

10

 

 

 

9

mąka pszenna

kg

250

 

 

 

10

mąka razowa

kg

20

 

 

 

11

mąka kukurydziana

kg

20

 

 

 

12

ryż

kg

30

 

 

 

13

ryż długoziarnisty paraboliczny

kg

100

 

 

 

14

fasola JAŚ

kg

50

 

 

 

15

groch łuskany

kg

50

 

 

 

16

cukier

kg

350

 

 

 

17

cukier trzcinowy

kg

50

 

 

 

18

sól

kg

100

 

 

 

19

sól sodowo-potasowa

kg

30

 

 

 

20

majeranek

100g

60

 

 

 

21

pieprz mielony

100g

50

 

 

 

22

ziele angielskie

100g

20

 

 

 

23

papryka mielona

kg

5

 

 

 

24

przyprawa typu Kucharek

kg

15

 

 

 

25

ocet winny

1l

25

 

 

 

26

koncentrat pomidorowy 30%

800g

90

 

 

 

27

kisiel

kg

16

 

 

 

28

budyń

kg

16

 

 

 

29

olej rzepakowy

1l

350

 

 

 

30

oliwa z oliwek extra virgin

1l

30

 

 

 

31

fasola konserwowa czerwona

400g

50

 

 

 

32

kukurydza konserwowa

400g

80

 

 

 

33

majonez dekoracyjny WINIARY

700g

60

 

 

 

34

sałatka szwedzka

1700 ml

20

 

 

 

35

papryka Peperonata KNORR 2,6 kg

szt

15

 

 

 

36

włoszczyzna suszona PRYMAT 1,6kg

szt

6

 

 

 

37

pomidory krojone 2,5kg

szt

10

 

 

 

38

pomidory krojone

400g

40

 

 

 

39

żur (butelka szklana)

500 ml

30

 

 

 

40

koncentrat owocowy PURENA jabłko

kg

40

 

 

 

41

koncentrat owocowy PURENA pomarańcza

kg

40

 

 

 

42

mus KUBUŚ

szt

300

 

 

 

43

dżem ŁOWICZ 100%

szt

60

 

 

 

44

herbata miętowa 20 szt

op

150

 

 

 

45

herbata rumiankowa 20 szt

op

150

 

 

 

46

herbata owocowa 20 szt

op

250

 

 

 

47

baton SANTE (chrunchy) 40g

szt

800

 

 

 

48

biszkopty 120g

op

120

 

 

 

49

biszkopty 250g

op

60

 

 

 

50

chrupki kukurydziane 170g

op

170

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu

lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

warzywa, owoce, ziemniaki

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewidywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

buraki czerwone

kg

450

 

 

 

2

cebula

kg

180

 

 

 

3

fasola szparagowa

kg

50

 

 

 

4

jabłko

kg

2800

 

 

 

5

kapusta biała wczesna

szt

100

 

 

 

6

kapusta biała

kg

450

 

 

 

7

kapusta pekińska

kg

300

 

 

 

8

kalafior świeży

szt

70

 

 

 

9

marchew

kg

1500

 

 

 

10

pietruszka korzeń

kg

120

 

 

 

11

seler

kg

200

 

 

 

12

seler naciowy

szt

30

 

 

 

13

por

kg

120

 

 

 

14

ziemniaki

kg

7500

 

 

 

15

papryka czerwona

kg

60

 

 

 

16

sałata lodowa

szt

70

 

 

 

17

sałata masłowa

szt

120

 

 

 

18

ogórek świeży

kg

200

 

 

 

19

koper

pęczek

500

 

 

 

20

natka pietruszki

pęczek

260

 

 

 

21

szczypior

pęczek

50

 

 

 

22

pieczarka

kg

60

 

 

 

23

pomidor

kg

180

 

 

 

24

pomidor koktajlowy

kg

40

 

 

 

25

cytryna

kg

30

 

 

 

26

mandarynka

kg

250

 

 

 

27

pomarańcza

kg

80

 

 

 

28

banan

kg

1200

 

 

 

29

gruszka

kg

200

 

 

 

30

kiwi

szt

800

 

 

 

31

nektarynka

kg

40

 

 

 

32

awokado

szt

60

 

 

 

33

ogórek kiszony Ranachowski

kg

160

 

 

 

34

kapusta kiszona

kg

200

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu

lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

produkty mrożone

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

włoszczyzna

2,5 kg

50

 

 

 

2

kalafior

2,5 kg

30

 

 

 

3

fasolka szparagowa cięta zielona

2,5 kg

40

 

 

 

4

fasolka szparagowa żółta

2,5 kg

20

 

 

 

5

marchewka kostka

2,5 kg

50

 

 

 

6

marchew z groszkiem

2,5 kg

60

 

 

 

7

bukiet warzyw

2,5 kg

70

 

 

 

8

brokuły mrożone

2,5 kg

40

 

 

 

9

brukselka mrożona

2,5 kg

10

 

 

 

10

mieszanka owocowa

2,5 kg

80

 

 

 

11

truskawka mrożona

2,5 kg

30

 

 

 

12

malina mrożona

2,5 kg

15

 

 

 

13

porzeczka czarna mrożona

2,5 kg

10

 

 

 

14

jagoda mrożona

2,5 kg

20

 

 

 

15

filet z dorsza SHP

kg

160

 

 

 

16

mintaj SHP

kg

90

 

 

 

17

paluszki rybne z fileta

kg

70

 

 

 

18

filet w panierce 100g

kg

190

 

 

 

19

filet w panierce 70g

kg

30

 

 

 

20

pierogi z truskawkami (ręcznie wykonane)

kg

200

 

 

 

21

pierogi z mięsem (ręcznie wykonane)

kg

40

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu

lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

jajka

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

jaja kurze

szt

3200

0,4

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

formularz asortymentowo-cenowy

pieczywo i wyroby cukiernicze

L.p

Nazwa artykułu

j.m.

Przewid-ywana ilość

Cena jedn. netto

Wartość netto

Wartość brutto

1

chleb zwykły (krojony)

szt

700

 

 

 

2

chleb HUZAR

szt

150

 

 

 

3

chleb razowy ze słonecznikiem (krojony)

szt

50

 

 

 

4

bagietka Graham 0,35g

szt

210

 

 

 

5

bagietka 0,2g

szt

60

 

 

 

6

bułka z rodzynkami

szt

300

 

 

 

7

bułka tarta

kg

50

 

 

 

8

ciasto drożdżowe z owocami

kg

50

 

 

 

9

drożdżówki

szt

500

 

 

 

RAZEM

 

 

Ilości określone w zestawieniu są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu

lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania

Załącznik nr 4

do zapytania ofertowego

(PROJEKT UMOWY)

UMOWA NR ……………………

na dostawę produktów żywnościowych

do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. kadm. Włodzimierza Steyera w Krokowej

zawarta w dniu …………………. pomiędzy:

Gminą Krokowa z siedzibą przy ul. Żarnowieckiej 29, 81-110 Krokowa,
NIP: 587-15-82-054, reprezentowaną przez:

- dyrektora Szkoły Podstawowej w Krokowej - Jacka Perłaka, zwaną w dalszej części umowy „Zamawiającym ”,

a

……………………………………………………………….., zwanym dalej „Wykonawcą”.

Niniejsza umowa zostaje zawarta w wyniku dokonania przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy na dostawę produktów żywnościowych w częściach do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Krokowej przy ul. Szkolnej 6 o szacunkowej wartości, która nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości 30 000 euro netto, wyłączonej ze stosowania Ustawy prawo zamówień publicznych, na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U.
z 2019 r. poz. 1843 oraz z 2020 poz. 288, 1086).

§ 1

  1. Przedmiotem zamówienia jest - zgodnie z ofertą z dnia ……………….. r. - dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Krokowej na warunkach zawartych w ofercie cenowej stanowiącej załącznik do niniejszej umowy, będący
    jej integralną częścią.

  2. Zakres obejmuje dostawę : ……………………………………………….. .

§ 2

  1. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy tj. od dnia 04 stycznia 2021 r. do dnia 31 grudnia 2021 r., po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pocztą elektroniczną przez Intendenta szkoły najpóźniej jeden dzień przed planowaną dostawą, transportem i na koszt Wykonawcy.

  2. Produkty żywnościowe będą dostarczane do siedziby Zamawiającego i składowane
    w miejscu wskazanym przez Intendenta.

  3. Produkty żywnościowe muszą być dostarczone w opakowaniach opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.

  4. Produkty dostarczane muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
    w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane
    w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154).

  5. Produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne
    i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.

  6. Dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). Wymagane są świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mlecznych, jaj i ryb.

  7. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.

  8. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

  9. W przypadku gdy jakość towaru nie będzie odpowiadała ogólnie przyjętym normom, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany towaru - na odpowiadający wymogom w ciągu 24 godzin, a jeżeli dotyczy to dostawy zamówionej na dany dzień - wówczas wymiana towaru na odpowiedni powinna nastąpić w ciągu 2 godzin.

  10. Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówień w okresie ferii zimowych i ferii letnich, oraz przerw świątecznych.

§ 3

  1. Rozliczenia między stronami odbywać się będą na podstawie faktury VAT wystawionej przy dostawie.

  2. Fakturę należy wystawić w sposób następujący:

NABYWCA:

Gmina Krokowa

ul. Żarnowiecka 29

84-110 Krokowa

NIP 587-15-82-054

ODBIORCA/PŁATNIK/ADRESAT:

Szkoła Podstawowa im. kadm. Włodzimierza Steyera

ul. Szkolna 6

84-110 Krokowa

  1. Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie wskazanym na fakturze jednak nie krótszym niż 14 dni od daty złożenia faktury w siedzibie Zamawiającego, przelewem na rachunek Wykonawcy o numerze:

...................................................................................................

§ 4

  1. Łączna wartość szacunkowa przedmiotu umowy określonego w § 1 wynosi:

Cena brutto: …………………… (słownie zł: …………………………….).

  1. Cena brutto zawiera wszystkie koszty związane z dostawą przedmiotowego asortymentu, podatek
    od towarów i usług VAT i stanowi wynagrodzenie Wykonawcy, które nie podlega waloryzacji.

  2. W przypadku zmian cen któregoś z oferowanych artykułów Wykonawca zobowiązuje się powiadomić o tym Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem.

§ 5

  1. Wykonawca odpowiedzialny jest z tytułu rękojmi na zasadach określonych w kc.

  2. Zamawiający może odstąpić od umowy:

  1. w terminie 30 dni, w przypadku wystąpienia istotnych zmian okoliczności powodujących, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy;

  2. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie wywiązuje się z ustalonych (zgodnie z § 2) terminów dostaw lub wymogów dotyczących jakości dostarczonego towaru, bądź nie zachowa terminu powiadomienia o zmianie cen lub nowe ceny nie zostaną zaakceptowane przez Zamawiającego;

  3. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca nie rozpoczął realizacji zamówienia bez uzasadnionych przyczyn oraz nie kontynuuje ich pomimo wezwania Zamawiającego złożonego na piśmie;

  4. w trybie natychmiastowym, gdy Wykonawca przerwał realizację dostaw.

  1. W przypadku, o którym mowa w pkt. 2 Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia za część umowy wykonaną do daty odstąpienia od umowy przez Zamawiającego, którego wartość zostanie ustalona przez Zamawiającego i Wykonawcę.

§ 6

W sprawach związanych z wykonaniem umowy, spory rozstrzygał będzie sąd właściwy dla miejsca siedziby Zamawiającego.

§ 7

  1. Wszystkie zmiany umowy wymagają, pod rygorem nieważności formy pisemnej.

  2. Integralną częścią umowy jest OFERTA CENOWA z dnia …………….. r. (z załącznikami).

§ 8

Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej
ze stron.

ZAMAWIAJĄCY: WYKONAWCA:

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Jacek Perłak 25-11-2020 12:24:50
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Jacek Perłak 25-11-2020
Ostatnia aktualizacja: Jacek Perłak 25-11-2020 12:24:50